torstai 28. helmikuuta 2013

Parempi pyy padassaJos etsit hyvää ja kattavaa suomalaista riistaruokakirjaa, niin Rea Ahlströmin Parempi pyy padassa on oiva valinta. Sami Revon ottamat hienot riista- ja ruokakuvat tekevät kirjasta myös visuaalisesti oikein näyttävän. Komean kokoisena ja kovakantisena se soveltuu hyvin vaikka lahjaksi riistaruuan ystävälle.

Kirjan sisältö jakautuu neljään osaan:
Keittoja, piiraita ja alkupaloja
Linturuokia
Hirveä, peuraa, metsäkaurista ja jänistä
Makeita herkkuja

Aivan kaikki kirjan ohjeet eivät ole riistareseptejä. Toisaalta hyvin suunnitellulla riista-aterialla ei kaikkien ruokalajien tarvitsekaan olla villiruokaa. Reseptit ovat selkeitä, helppotekoisia, eivätkä sisällä erikoisia tai vaikeasti hankittavia raaka-aineita, vaan kaikki löytyvät marketista riistaa lukuun ottamatta :) .

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Näillä ohjeilla syntyy jahtipäivän lounaskeitto tai kolmen/neljän ruokalajin illallinen kotikokin perustaidoilla. Kirjan ohjeet eivät ole liian hienostelevia, vaan pikemminkin casual diningia ja soveltuvatkin erinomaisesti tavallisen metsästäjän kotikeittiöön.


Kirja on myynnissä verkossa n. 30 € hintaan ja kirjakaupoissa kautta maan.


Otsikko: Parempi pyy padassa
Alaotsikko:  Rea Ahlströmin parhaat riistareseptit
Tekijät: Rea Ahlström, Sami Repo
Kustantaja: Coile & Co
Pituus: 199 sivua, 86 ruokaohjetta
ISBN: 9789526777504

Kirja on saatavilla myös ruotsinkielisenä: Bättre en fågel i grytan


10 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Tuo on juuri sopiva lahja omalle ukkokullalle ♥ Ja voihan sitä hieman itsekin selailla, näyttää tosi hyvltä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Heli. Kyllä tuo on oikein hyvä lahjakirja, suosittelen...

  VastaaPoista
 3. Minäkin ostin tuon kirjan, ja juurikin miehelle lahjaksi. Nautin tosi paljon kuvista ja tunnelmista, ja muutama resepti siellä hyppäsi heti esiin, joita pitää kokeilla. Mutta kaunokirjoitustekstistä en pitänyt (asialla ei ole mitään sen tekemistä sen kanssa, että aika silmälääkärille ikänäköä varten on varattu).  ps. ei tullut jänöä tälle vuodelle kun reissu peruuntui.

  VastaaPoista
 4. Ostin isälleni, itseäni silmällä pitäen joululahjaksi... Viikonloppuna teen coca cola hirveä!!!!!!

  VastaaPoista
 5. No joo, itseänikin hivenen epäilyttää tuo kirjasinleikkaus, mitä lie taittaja tai AD miettinyt sitä valitessaan. Ei todellakaan hyvä, mutta selvän saa auttavasti ja sehän riittää, eli ajaa asiansa. Kuvat tosiaan ovat tunnelmallisia ja muutenkin onnistuneita.


  Jänöttömyys on harmi juttu. Tällä hetkellä itsellänikin sama tilanne. Ellei tässä ehdi itse jahtiin tai kavereilta saa säälijänöä, niin täytyy käydä ravintolatukusta hakemassa... :/

  VastaaPoista
 6. Colahirvi on varmasti hyvää. Itse olen tehnyt joskus vastaavalla reseptillä villisikaa, joukossa oli lisäksi omenaa ja jotakin muuta. Mutta muista laittaa sokeroitua colaa, vaikka ohje ei sitä näytä kertovan. Laittiversiot eivät sovi tuohon reseptiin...

  VastaaPoista
 7. no, tämän verran on meilläkin keitelty amerikkareseptejä coca colalla, että en ala sinne zeroa sekaan laittamaan vaikka se onkin juomani merkki. : ) Kaapissa odottaa nyt oikein ehta pullo perus coca colaa.

  VastaaPoista
 8. Sori, ei ollut tarkoitus aliarvioida keittotaitoasi. Kaiken varalta muistutin... :)

  VastaaPoista
 9. Janne / http://vastahanka.fi2. maaliskuuta 2013 klo 12.13

  Mielenkiintoinen kirja. Erinomainen blogi muuten tämä, just äsken vasta löysin!

  VastaaPoista
 10. Kiitos! :)

  Sinunkin blogisi http://vastahanka.fi/ vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta, suosittelen muillekin.

  VastaaPoista