perjantai 9. marraskuuta 2012

Valkohäntäpeuran kyttäysjahdista yksinäinen naarasKymmenennen kyttyyn terveiset lähtivät 8.11. klo 17:12 yksinäiselle aikuiselle naaraalle. Olin juuri tekstiviestitellyt kaverin kanssa, että hiljaista on kuin huopatossutehtaalla. Tarkistin katselukiikareilla rutiininomaisesti ruokintapaikan ja kesken kaiken siihen oli ilmestynyt peura. Tarkkailin tilannetta hetken ja kun olin varma, ettei tällä yksilöllä ole vasoja, päätin ampua.

Laukauksen jälkeen peura lähti kovalla rytinällä metsään. Seurailin hyvin katkonaisia verijälkiä reilun vartin ja päätin pyytää kaveria apuun. Pimeässä mustassa metsässä jälkien haravointi sujuu kahdelta enemmän kuin tuplasti helpommin. Puolisen tuntia etsittyämme löytyi peura viimein kumollaan noin 200 metrin päästä.

Joka kerta nämä laukauksen jälkeiset hakuhommat myllertävät mieltä ja etsiessään ehtii ajatella moneen kertaan mikä kaikki on saattanut tähtäyksessä mennä pieleen. Osuma oli kuitenkin hyvä, vaikka peura poikkeuksellisen pitkälle tällä kertaa pakenikin.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut jälleen peurankaadosta! Kyllähän nämä pienetkin sorkkaeläimet joskus teettävät hakuhommia. Kaveri ampui vuosia sitten kauriinvasaa pumppuun ja vasa kirmasi tämän jälkeen tolkuttoman pitkälle. Luokkaa 80-100 metriä. Saanko kysyä mitä luotia ja kaliiperia käytät peuroille?

  VastaaPoista
 2. Kiitos!


  Nykyään käytän pääsääntöisesti kaikelle isommalle riistalle 9.3 x 62:sta ja patruunana halpaa serbialaista Leader soft point jacket 285 grs. Tosiaan paino sanalla halpa, ei kuitenkaan huono. Ollut käytössäni ihan riittävä, mutten lähde sitä ylistämäänkään ;)

  VastaaPoista
 3. Voit myös soittaa mulle, jos on eläin kateissa. Tulen koiran kanssa mielelläni.
  T HessuP

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hessu, apua voidaan vielä tosissaan tarvita. Pidetään asia mielessä :)

  VastaaPoista