lauantai 10. joulukuuta 2011

Valkohäntäpeurajahti mäyräkoirilla

Suoniemen metsästysseuran vierasjahdissa Nokian Sarkolassa perjantaina 9.12. Seura toimii peurojen sydänmailla lyhyen matkan päässä Laukon kartanosta, johon ensimmäiset valkohäntäpeurat aikanaan istutettiin. Jälleen kerran kiitos Pasille kutsusta ja hienosta jahdista.

Jahtivouti jakaa passit ja kertoo metsästysohjeet

Asiaan kuuluvat alkumaljatHieman tavallisuudesta poiketen jahtia oli tällä kertaa dokumentoimassa myös kuvausryhmä (http://www.ulkonatv.fi/). Heidän sivuilleen (ja mahdollisesti myös telkkariin) on tulossa uusi kotimainen metsästyspainotteinen TV-sarja. Sarjan tarkoituksena on kertoa metsästyksen taustoja laajemminkin, eikä pelkästään näyttää hienoja trofeita.  Jäädään siis jännityksellä odottamaan mitä tuleman pitää ja raportoidaan sarjasta myös näillä sivuilla, kunhan hanke etenee hieman pidemmälle.Alueella on peuroja todella runsaasti. Tässä edellisen illan kyttäysjahdin satoa.

Jahtipäivän sää oli lievästi sanottuna haasteellinen. Välillä tuuli erittäin kovaa ja lunta tuprusi vaakasuorassa. Mäyräkoirajahdissa on kuitenkin aivan ainutlaatuinen tunnelma. Pienen koiran eteneminen hangella on verkkaista, mutta sitäkin määrätietoisempaa. Selvä haukku kuuluu pitkälle ja peurat siirtyvät rauhallisesti, välillä jopa pysähdellen, ajon tieltä pois. Ajot ovat yleensä lyhyitä ja näillä riistatiheyksillä myös tapahtumia syntyy tiheään. Tätä herkkua voin varauksetta suositella kaikille kyttäyspyynnin kangistamille.

Omalle kohdalleni ei tällä kertaa kuitenkaan saalista tullut. Seurueen kokonaissaldo oli viisi valkohäntäpeuraa, joukossa myös erittäin komea pukki.

2 kommenttia:

  1. Komeita sarvipäitä :-) Olipa kyllä tosiaan hurjan näköinen keli.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, juu! Tavaraa oli kuin Raatteentiellä, vanhaa sanontaa käyttääkseni.

    Sanontaa pitäisi tosin uudistaa, ainakin karhujen osalta, niitä ei sielä ole haitaksi asti ollut:

    http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/search/label/Karhu

    VastaaPoista