sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Peura-vuohenjuusto-grillisalaatti



Näin keskitalven pimeimpinä hetkinä mieli kulkee kesäisiin grilliherkkuihin ja keveisiin salaatteihin. Tällä kertaa ajatukset lähtivät liikkeelle rosmariinisiirapista, jatkuen tuttua uomaansa Provencen yrttiniittyille ja riistamaille. Lopputulos oli niin maistuvaa, että pitihän se myös nimetä innoituksensa mukaisesti: Salade grillée au chevreuil et fromage de chèvre. :)


valkohäntäpeuran sisäfileetä (hirvi, kauris, poro)
rapeaa salaattia
omenoita
pakasteherneitä
vuohenjuustoa
kuorittuja maapähkinöitä


rosmariinisiirappia
valkoviinietikkaa/sitruunamehua
oliiviöljyä
persiljaa
suolaa
pippuria


Revi salaattia pohjalle, lisää pari kuorittua ja kuutioitua omenaa, sekä herneet. Laita mukaan myös sopiviksi paloiksi leikattu vuohenjuusto ja uunissa tai pannulla paahdetut maapähkinät (cashew-pähkinät). Poista huoneenlämpöisestä lihasta kaikki kalvot, voitele öljyllä ja mausta kauttaaltaan suolalla ja pippurilla.


Liha paistettaan kuumassa parilapannussa ruskeaksi, mutta jätetään sisältä roseeksi. Lisää viipaleiksi leikattu liha salaattipedille ja mausta salaattikastikkeella (jonka teet sekoittamalla rosmariinisiirappia, valkoviinietikkaa, oliiviöljyä, persiljaa, suolaa ja pippuria).


Vaihtoehtoiset grillisalaatit löydät täältä ja täältä.
.

3 kommenttia:

  1. Oi kun herkullisen kuulosta. Riistalihan puutteen vuoksi kävisikö lihaksi naudan sisäfilee? Entäs lihan paistaminen parilapannulla, kauanko lihaa olisi hyvä paistaa, että sisusta olisi rosee? Taidampa kokeilla tätä!

    VastaaPoista
  2. Naudan filee toimii varmasti :) parhaiten onnistut sisälämpömittarilla (50-56 astetta) . Ota pannulla pinnat ja sen jälkeen 100 asteiseen uuniin (ehkä noin 15 min riippuu fileen paksuudesta) ja sitten hetkeksi folioon käärittynä vetäytymään.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista