sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Muha – lomatalossa Saarenmaalla Riksussa 21.–24.10.2010

Syksyn jahtimatkan kohteena oli sama hyväksi havaittu paikka Länsi-Saarenmaalla, kuin viimevuonnakin. Luvallista riistaa, hieman metsästysalueesta riippuen, olivat hirvestä, saksanhirvestä ja metsäkauriista lehmät, sekä vasat, villisioista porsaat, ylivuotiset ja isot karjut. Myös hanhia ja sorsia oli reilusti tarjoilla.

Kaikesta päätellen viime talven ankaruus oli Virossa koetellut riistaa. Tämän saimme havaita jo kesällä Pärnussa. Nyt reissu oli ajoitettu juuri täysikuun ajankohtaa, jotta hämärän hiipimis- ja kyttäysolosuhteet olisivat optimaaliset. Olosuhteet olivat kuitenkin kaikkea muuta kuin hyvät. Myrskytuuli, vesi/räntä/raekuurot ja nollan pinnassa ollut lämpötila ei ollut mitenkään otollinen riistan liikkumiselle saati metsästykselle. Näissä olosuhteissa ei edes ajometsästystä järjestetty.

Kaiken lisäksi tammenterhot olivat juuri pudonneet ja villisioille riitti herkkuja metsässäkin. Ruokintapaikoilla ne kävivät vain ohimennen napsimassa parhaita paloja aamuyön pimeinä tunteina.

Muutamia havaintoja hirvistä, saksanhirvistä ja villisioista toki saatiin, mutta ne olivat joko liian nopeita, väärällä alueella tai olosuhteet olivat aivan liian hämärät. Reissun sivusaaliina saatiin (22.10. 11:59) Muha – talon viereiseltä pellolta noin 150 metrin päästä rihlakolla ja (23.10. 14:03) haulikolla pellon ylilentäneestä parvesta hanhet.

Reissu oli kuitenkin olosuhteista huolimatta onnistunut ja siitä ansaitsee ison kiitoksen isäntämme Rein Tammin.
Tarkoituksenmukaisesti sisustettu kyttäysmiljöö!Jos kiinnostuit Viron jahdeista, niin katso myös kokoamani tietopaketti metsästyksestä Virossa.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti