maanantai 12. heinäkuuta 2010

Tex-Mex – SalaattiNäin helteisenä päivänä maistuu salaatti ja aivan erityisesti Tex-Mex – ruuat. Miksen siis tekisi Tex-Mex – Salaattia? Tämä on sikälikin hyvä, että tähän käy mikä tahansa (riista)jauheliha, jota pakkasesta sattuu löytymään (villisika aivan erityisen hyvin).

riistajauhelihaa
valkoisia säilykepapuja tomaattikastikkeessa
vihreitä papuja
tacomausteseosta
maissilastuja
säilykejalapenoja
kuohukermaa
chipotle -kastiketta

Tee tarjoiluastiaan salaattipeti mieleisistäsi vihanneksista (salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, sipulia, maissia…). Ruskista jauheliha ja mausta se tacomausteseoksella (suola, paprikajauhe, valkosipulijauhe, chilijauhe, mustapippuri, cayennepippuri). Lisää jauhelihan joukkoon papuja tomaattikastikkeessa ja esikeitettyjä (ja pakastettuja) vihreitä papuja. Hauduta vielä hetki ja tarkista nesteen määrä, voit lisätä halutessasi hieman vettä (tai punaviiniä).

Vatkaa puolipurkkia kermaa vaahdoksi ja mausta se chipotle – kastikkeella (tai mieleiselläsi salsa/chili – kastikkeella). Kaada jauhelihapapuseos salaattipedille, laita päälle kermavaahto nokareita (jotka sulavat ihanan kermaiseksi kastikkeeksi). Koristele maissilastuilla ja jalapenoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti