lauantai 10. heinäkuuta 2010

Kaurista ja perunavohveleita


Kauriin filee on ehkä parasta lihaa mitä lautaselleen voi saada. Tällä kertaa laitoin lisukkeeksi perunavohveleita ja Herkkusieni-vuohenjuustokastiketta. Fileiden paisto on helppoa, kunhan vain muistaa antaa pihvien lämmetä huoneenlämmössä tunnin pari, ennen kuin ne paistaa nopeasti voin ja oliiviöljyn seoksessa. Tarkkana kannattaa olla, ettei ylipaista, sillä sisältä raaka, mutta lämmennyt pihvi on kaikkein maukkaimmillaan. Valmiit pihvit maustetaan suolalla ja pippurilla.

Perunavohvelit paistetaan samalla tavalla vohveliraudassa, kuin muutkin vohvelit. Taikina syntyy yksinkertaisesti perunamuusista, jonka sekaan vatkataan (koneella) desi pari voisulaa, saman verran kermaa, yksi kananmuna ja reilu kourallinen vehnäjauhoja. Jauhojen määrällä saa säädeltyä taikinasta sopivan paksua, mutta juoksevaa. Maista taikinaa ja mausta tarvittaessa suolalla.

Herkkusieni-vuohenjuustokastikkeeseen tarvitaan:

herkkusieniä
sipulia
valkosipulia
kermaa tai smetanaa
vuohenjuustoa
voita
yrttejä, suolaa ja pippuria

Kuullota pannulla voisulassa hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Viipaloi joukkoon herkkusienet. Lorauta kypsien sienten joukkoon kermaa tai purkillinen smetanaa. Mausta yrteillä (timjami, persilja, ruohosipuli…) ja suolalla sekä pippurilla. Keitä kastiketta hieman kasaan tai suurusta tarvittaessa. Lisää Vuohenjuustopalaset vasta valmiiseen kastikkeeseen, sekoita ja anna niiden sulaa osittain. 

Erityiskiitos Ullalle harvinaisen herkullisista variksenmarjahyytelöistä :) 

Sitten vaan herkuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti