lauantai 10. heinäkuuta 2010

Helppoa ja hyvää riistajauhelihasta


Kun itse jauhaa jauhelihansa niin paistijauheliha on todellakin tehty paistista. Silloin tällöin tulee tehtyä erityisen hyvää jauhelihaa fileen perkaustähteistä ja fileen (pihviksi liian ohuesta) hännästä. Tällä kertaa kokkasin metsäkauriin jauhelihaa, mutta homma luonnistuu mistä tahansa muustakin laadukkaasta riistan lihasta.

Anna jauhelihan lämmetä hetki huoneenlämmössä. Muotoile lihasta sopivan kokoisia litteitä pihvejä. Rouhi pihvien päälle reilusti mustapippuria. Paista voissa kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin.

Pienennä pannun lämpöä ja lorauta joukkoon purkillinen kermaa. Mausta dijon-sinapilla (ruokalusikallinen), sekä kaada joukkoon kunnon tujaus calvadosta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Suurusta kastike tai anna sen kiehua kasaan. Halutessasi voit lisätä pannulle palasteltuja vihanneksia tai hedelmiä maun mukaan (paprika, omena, päärynä, mansikka…)

Tällä kertaa paistoin lisukkeeksi keitettyjä uusia perunoita ja pekonia vartaassa, sekä tein kukkakaali-porkkanalisukkeen. Tämä kasvislisuke on erittäin helppo tehdä, mutta värikäs ja maistuva.

Kukkakaali-porkkanalisukkeeseen palastellaan uuden sadon vihannekset sopivan pieniksi palasiksi ja annetaan niiden marinoitua pari tuntia öljystä (½ desiä) ja sitruunamehusta (ruokalusikallinen) tehdyssä marinadissa. Marinadi maustetaan suolalla, korianterinsiemenillä ja yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti