perjantai 16. huhtikuuta 2010

Grillihampurilainen ja lihapullat




1 kg jauhelihaa (700 g peuraa & 300 g villisikaa)
salottisipuleita
kananmuna
chilipalko
valkosipulia
parmesaanijuustoa
korppujauhoja
dijon-sinappia
oreganoa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

sämpylöitä
tomaattia
suolakurkkua
cheddar-juustoa
salaattia


Nyt saatiin virallisesti grillikausi alkamaan klassisilla peuraburgereilla. Näin se käy:

Sekoita kulhossa jauheliha, korppujauhoja kourallinen, sinappia pari teelusikallista ja kananmuna. Murskaa joukkoon pari valkosipulin kynttä, hienonna tuoretta oreganoa kourallinen (myös kuivattu käy, mutta vähemmän), silppua pari kolme sipulia, poista siemenet ja hienonna chili (kuivattu murskataan), sekä raasta kourallinen parmesaanijuustoa. Sekoita massa huolellisesti (yleiskoneella), mausta suolalla ja pippurilla. Anna taikinan vielä seistä viileässä hetken aikaa.

Muotoile taikinasta käsin sopivia pihvejä ja öljyä ne valmiina. Tekijästä riippuen, taikinasta tulee 6 tai 7 pihviä. Jos syöjiä on vähemmän, niin voit tehdä lopuista lihapullia. Paista pihvit ja/tai lihapullat kohtuullisen kuumassa grillissä välillä käännellen. Mehukkaimmat pihvit saat, kun jätät ne sisältä punertaviksi.

Halkaise sämpylät (ciabatta) ja lisää pihvin seuraksi cheddar-siivu, salottisipulia, suolakurkkua, tomaattia, salaattia, paahdettua sipulia, dijon-sinappia, ketsuppia, chipotle-kastiketta ja majoneesia.





2 kommenttia:

  1. Pekonin makua hampparissa jäi kaipaamaan:-) Tuo peura ja villisika kyllä sopii erittäin hyvin yhteen. Toki maittavat pihvit ja pullat tulee myös pelkästä peurasta ja villisiastakin.

    VastaaPoista
  2. Ajatukseni olikin laittaa väliin paksut pekonisiivut (jäivät pakastimeen), mutta nopeutin nälissäni hommiani ja korvasin ne cheddarilla. Molempi parempi :)

    Totta puhut, ettei hampparipihviin välttämättä tarvitse mitään lihan lisäksi lisätä, (hyvä)liha kun on hyvää ihan sellaisenaan. Tuonhan Wili todistit viimeksi Lestijärvellä harvinaisen todeksi.

    Lihapullat kylläkin sitten kaipaavatkin vähintään mausteita, kananmunaa ja leipäraastetta/korppujauhoja.

    VastaaPoista