keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mitä mieltä Suomessa saa ollaSuvaitsevaisto vs. arvokonservatiivit


Tämä kirja on tärkeä puheenvuoron avaus etenkin nyt, kun suvaitsevaisto ristiinnaulitsee kansanedustaja Olli Immosta itse rakentamistaan kauhukuvista ja rikoksista. Kirjoittajien mielestä arvoliberaaliksi itseään kutsuva sivistyneistö, "suvaitsevaisto", on luonut oman vastustajansa. Omaa oikeamielisyyttään peilatakseen suvaitsevaisto tarvitsee arvokonservatiiveja, mutta Suomessa ei ole aikoihin ollut sellaista äärioikeistoa tai uskonnollista konservatiiviryhmää, joka tekisi suvaitsevaiston tarpeelliseksi.

George Orwellin mukaan tehokkainta vallankäyttöä on uudistaa kieltä niin, että vallitsevan yhteiskunnan arvostelu on käytännössä mahdotonta. Kirja pyrkii paljastamaan nämä silmänkääntötemput ja muistuttamaan, mistä esim. sellaisissa asioissa kuin populismi, rasismi tai ennakkoluuloisuus alkujaan oli kyse.


Mistä kohu Immosen ympärillä nousi ja mitä sillä on tekemistä meidän metsästäjien kanssa?


”I'm dreaming of a strong, brave nation that will defeat this nightmare called multiculturalism. This ugly bubble that our enemies live in, will soon enough burst into a million little pieces. Our lives are entwined in a very harsh times. These are the days, that will forever leave a mark on our nations future. I have strong belief in my fellow fighters. We will fight until the end for our homeland and one true Finnish nation. The victory will be ours.”

Vapaasti käännettynä:

"Unelmoin vahvasta, urheasta kansakunnasta, joka voittaa tämän painajaisen, jota kutsutaan monikulttuurisuudeksi. Tämä ruma kupla, jossa vihollisemme elävät, poksahtaa pian miljooniksi pikku palasiksi. Elämämme ovat kietoutuneet todella ankarassa ajassa. Nämä ovat ne päivät, jotka lopullisesti jättävät jäljen kansakuntamme tulevaisuuteen. Minulla on vahva usko kanssataistelijoihini. Me taistelemme loppuun asti kotimaamme ja yhden todellisen suomalaisen kansakunnan puolesta. Voitto tulee olemaan meidän."


Mikä tässä Immosen lauantaiyönä tekemässä facebook-päivityksessä on niin pöyristyttävää? Paitsi että ymmärtääkseni sitä ei ole tarkoitettu poliittiseksi ohjelmanjulistukseksi ja on yllättävän selkeäsanainen moniin muihin lukemiini viikonloppuöinä kirjoitettuihin FB:n tilapäivityksiin.

Itseäni yllättää lähinnä FB-hutaisun englanninkielisyys, sen lyyrinen kieliasu ja lähes vasemmistolainen poliittinen retoriikka. Punavihreällä suvaitsevaistollahan on jo pitkät perinteet retorisesta (ja ihan konkreettisestakin) taistelusta milloin mitäkin vihollista vastaan tunnetuin seurauksin.
Kuitenkin juuri tämä suvaitsevaisto hyökkää laajalla rintamalla löytäen tästä, omissa silmissäni naivin isämaallisesta tilapäivityksestä, fasismia, natsismia, rasismia ja militanttia sotaisuutta. Jotain mistä kaikkien tulisi yhdessä ja erikseen sanoutua irti.

Jussi Halla-ahon sanoin: ”Miksi uutiskynnyksen yhä uudelleen ylittää se, että perussuomalaisista käsin vastustetaan monikulttuurisuutta? Olettiko joku Immosen kannattavan sitä?”

Kuinka kieroutunut voi ihminen olla jos Immosen sanoista vetää sen johtopäätöksen, että hän olisi ulkomaalaisia vastustava fasistinen natsirasisti? Itsellänikin on useita hyviä ystäviä ja tuttavia jotka ovat ulkomaalaistaustaisia. Kunnioitan heitä ihmisinä ja arvostan heidän ystävyyttään. En silti kannata ideologista monikulttuurisuutta monestakaan käytännön syystä.

Ei Immonenkaan ymmärtääkseni vastusta maahanmuuttoa tai ulkomaalaisia kategorisesti. Onhan Immosen oma vaimokin Bosniasta muslimiperheestä tuleva Fija Immonen. Kuinka kieroutunut voi ihminen olla jos näistä lähtökohdista vetää sen johtopäätöksen, että Immonen olisi ulkomaalaisia vastustava fasistinen natsirasisti?

Kyse on puhtaimmillaan juurikin Orwellin esittelemästä vallankäytöstä, jossa tulkitaan sanoja sekä uudistetaan kieltä niin, että vallitsevan yhteiskunnan arvostelu on käytännössä mahdotonta. Jos omaat ”vääriä mielipiteitä” on vain ajan kysymys milloin sanomisiasi tulkitaan tahallisesti väärin ja aloitetaan täysimittainen ajojahti perinteisessä mediassa ja somessa.Tämä koskee myös metsästäjiä ja muita aseharrastajia.


Huomaa, että pääosin sama suvaitsevaisto joka nyt median täydeltä jahtaa kansanedustaja Immosta, itse keksimiensä ja valheellisin syytöksin, vastustaa aina tilaisuuden tullen myös metsästystä, reserviläistoimintaa ja aseharrastusta laajemminkin. Kyse on vallankäytöstä, jolla pala palalta nakerretaan perinteistä suomalaista kulttuuria, maanpuolustusta ja identiteettiä. Aseita ideologisista syistä vastustavan punaviher-suvaitsevaiston toimesta on aseiden omistaminen ja hankinta tehty lainsäädännöllä erittäin hankalaksi sekä kalliiksi.

Seuraavaksi vastustajien listalla on monet perinteiset asiat metsästyksessä: luolakoirametsästyksen kieltäminen, noutavan koiran käyttöpakko linnustuksessa, metsästyskielto hämärässä, haulikon käyttökielto linnustuksessa, mustilta sotilasaseilta näyttävien aseiden kieltäminen, itselataava kertatuli -aseiden käyttökielto, pistoolin käyttökielto lopetusaseena, aseiden säilytys- ja kuljetusrajoituksia, rajoituksia lipaskapasiteettiin ja kaliibereihin, riistalajien määrän vähentämistä, metsästysaikojen supistamista, metsästyskieltoalueiden laajentamista, ampumaratojen sulkemisia...  Näitä kaikkia on jo ehditty vaatia julkisuudessa, nyt vain odotamme, että media ja suvaitsevaisto saavat yleisen mielipiteen ja kansanedustajat vaatimustensa taakse

Lista on lähes loputon. Näitä vaatimuksia kun tiukkaan esitetään, niin yksi toisensa jälkeen edusmiehemme tulevat kertomaan torjuntavoitosta ja kuinka voimme elää uusien rajoitusten kanssa. Vastustajat väsyttävät meitä, ovat saaneet meidät koukkuunsa ja kiristävät jatkuvasti, kelaten tyhjät siimat sisään. Miltei päivittäin kuulee mediassa uusista vaatimuksista. Juuri koskaan ei kuule mitään ehdotusta, joka parantaisi tai laajentaisi harrastusmahdollisuuksiamme.

Vai oletko Sinä kuullut?

Kyse ei ole pelkästään siitä, voinko itse hankkia harrastukseeni sopivia, tarkoituksenmukaisia välineitä, vaan siitä että uusien nuorten harrastajien mukaan tuleminen on tehty lähes mahdottomaksi. On siis enää lähinnä ajan kysymys milloin pala palalta kasvavat lisärajoitukset ajavat perinteisen tavallisten suomalaisten harrastustoiminnan lähinnä yläluokkaisen eliitin yksityisillä mailla tapahtuvaksi marginaali-ilmiöksi.

Juuri tästä syystä meidän metsästäjien ja aseharrastajien on vastustettava punavihreän suvaitsevaiston hyökkäyksiä ja orwellilaisia toimintatapoja, riippumatta siitä kannatammeko Persuja tai pidämmekö kansanedustaja Immosesta. Kyse on harrastuksemme ja elämäntapamme jatkuvuudesta sekä ennen kaikkea ajatuksen- ja sananvapauden jatkuvuudesta.Tästä syystä suosittelen Sinulle ”Mitä mieltä Suomessa saa olla” –kirjaa


Kirjan antaa meille myös toivoa: Perussuomalaisten maanvyörymän kaltainen vaalivoitto 2011 osoitti, ettei suvaitsevaiston strategia toimi. Mitä enemmän arvokonservatiiveja pyritään leimaamaan milloin rasisteiksi, milloin populisteiksi, sitä vahvemmaksi he näyttävät kasvavan.

Kirjan ovat toimittaneet professori Timo Vihavainen, tiedetoimittaja Marko Hamilo ja kirjailija Joonas Konstig. Muut kirjoittajat ovat kirjailija Timo Hännikäinen, kauppapolitiikan ja kansainvälistymisen asiantuntija Heidi Marttila, matemaatikko Jukka Aakula ja sosiologi Erkki Lampén.

Kannattaa käväistä vaikka kirjastossa!Kieli: suomi
Julkaistu: 2015-01
ISBN: 9789523121232
Kustantaja: Minerva
Sivumäärä: 338 sivua


http://www.adlibris.com/fi/kirja/mita-mielta-suomessa-saa-olla-9789523121232


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti