maanantai 14. heinäkuuta 2014

Lukemista riippumattoon


Tänä kesänä olen ehtinyt loikoilla riippumatossa jo kolmen kirjan verran. Kirjoista yksi on kaverilta lainattu vanha klassikko, toinen kirjaston ilmaispoistohyllystä tehty löytö ja kolmas mielenkiintoinen tuore uutuus.Ihmissyöjätiikereitä – Jim Corbett


Corbett kuvaa hengenvaarallisia metsästysretkiään tyynesti ja vähäeleisesti, niin vaatimattoman vilpittömästi kuin tiikerinmetsästykseen voi ylipäätään suhtautua. Varsinkin kun kyseessä ovat useita kymmeniä, jopa satoja ihmisiä tappaneet yksilöt. Tarinat ovatkin mukaansatempaavan jännittäviä.

Corbett tappoi ensimmäisen leopardin jo alakouluikäisenä poikasena ja saavutti legendaarisen maineen 1910- ja 1920-luvuilla Intiassa. Kirjan ensimmäinen suomenkielinen painos ilmestyi 1947 ja toinen painos 1998. Teoksen löydät varmasti kirjastosta ja omaksi pienellä hakemisella antikvariaateista tai kirppareilta. Täällä näyttäisi olevan ainakin yksi kopio.Vaeltajan keittokirja – Kari Loimu, Jukka Loimu


Tämän pienen kirjasen löysin lähikirjaston poistohyllystä ja vielä sen ilmaispuolelta. Teosta kannatta siis kysellä kirjastoista tai antikvariaateista. Kirjan tekijöillä on selvästi mittarissa jo tuhansia retkeilykilometrejä. Ote on kuitenkin hauska, jopa humoristinenkin. Tarinoiden seassa annetaan vinkkejä ja reseptejä makkaranpaistosta aina nuotiovorschmackkiin asti.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Suurriistan metsästys – Jere Malinen


Tässä uutuuskirjassa riistabiologi ja erätoimittaja Jere Malinen esittelee Suomen suurriistalajien erilaiset metsästystavat. Hän on ollut mukana kymmenissä kirjahankkeissa ja kirjoittanut riistanhoidosta ja metsästyksestä eri lehtiin muun muassa Metsästys ja Kalastus -lehteen, Metsälehteen ja Helsingin Sanomiin.

Vaikka oma metsästysharrastukseni painottuu pääsääntöisesti juurikin suurriistajahtiin, riitti kirjassa paljon mielenkiintoista luettavaa, sekä vinkkejä ja niksejä opiksi. Teoksessa suurriistaksi lasketaan suurpetojen ja sorkkaeläinten lisäksi muu vaikeasti pyydystettävä tai erityisen arvostettu saalis, kuten hanhi, metso, hylje ja majava.

Lisätietoja:

http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9511278606


Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti