perjantai 9. toukokuuta 2014

Metsästäjän vaalikone


Metsästäjäliiton eurovaalikoneella metsästäjät ja aseharrastajat voivat katsoa, mitä ehdokkaat vastaavat aseisiin ja metsästykseen liittyviin kysymyksiin. Samalla selviää kenellä ehdokkaista on aseita ja harrastavatko he itse myös metsästystä.

Iso osa metsästykseen liittyvistä päätöksistä tehdään nykyään EU-tasolla. Tälläkin hetkellä EU:ssa harkitaan puoliautomaattiaseiden kieltoa. Katso Metsästäjäliiton eurovaalikoneella, ketkä ajavat sinulle parhaiten sopivaa metsästyspolitiikkaa. Voit hakea vastanneiden joukosta vaikka pelkät metsästävät ehdokkaat. Voit myös katsella kunkin ehdokkaan vastauksia erikseen.

Vaalikoneeseen vastasi hiukan alle 40 prosenttia ehdokkaista. Aktiivisimpia vastaajia olivat Keskustan ehdokkaat, joista vastasi 12/20. Metsästäjiksi itsensä ilmoitti 19 ehdokasta. Eniten metsästäviä ehdokkaita löytyi Kokoomuksen riveistä, 5 ehdokasta. Suomesta valitaan kolmetoista jäsentä europarlamenttiin.

Metsästäjäliiton Vaalikone on ammattitaitoisesti suunniteltu ja kysymyksetkin hyvin valittuja. Suurin ongelma tämän koneen kanssa on sama kuin kaikkien muidenkin vaalikoneiden kanssa. Ehdokkaat vastaavat kysymyksiin tarkoitushakuisesti ja kokonaisvaltaista käsitystä ehdokkaan ajatuksista on vaikea saada.

Omalla kohdallani sain esimerkiksi kärkitulokseksi ehdokkaan, joka on näyttävästi profiloitunut puolustamaan metsästystä ja aseharrastusta, mutta hänen puolueensa on säännönmukaisesti toiminut nykyisen tilanteen aiheuttajana lakeja laadittaessa. Onko siis järkeä antaa äänensä lapualaiselle miehelle ja katsella kuinka jämäkät lupaukset muuttuvat lammasmaiseksi napinpainoksi ryhmäkurilla? Vai olisiko tällä mahdollista vaikuttaa puolueen toimintaa sisältäkäsin?

Tunnetko sinä hyviä ehdokkaita, joihin voisi luottaa asioidemme ajajana, myös silloin kuin päätöksiä oikeasti tehdään?

Vaalipäivä on sunnuntai 25.5. ja ennakkoäänestys kotimaassa 14.–20.5.

www.metsastajaliitto.fi/vaalikone
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti