perjantai 28. maaliskuuta 2014

EU harkitsee puoliautomaattiaseiden kieltoa


Tänään Yle:n verkkosivuilla julkaistun uutisen mukaan EU:ssa suunnitellaan isoa aselainsäädännön kiristystä. EU:ssa laaditaan uutta ampuma-asedirektiiviä, jossa esillä on mm. mahdollisuus kieltää puoliautomaattiaseet siviilikäytössä. Deaktivoituja aseita koskevat määräykset saattavat sen sijaan jopa höllentyä. EU:n direktiivimuutokset vaikuttavat suoraan myös Suomen asemääräyksiin.

Tämä on ilman muuta aihe, mikä pitäisi pystyä nostamaan eurovaalien asialistalle. Europarlamenttivaalit järjestetään 25. toukokuuta 2014. Nyt kannattaa ottaa turuilla ja toreilla asia esille. Levittää sanaa ammunta- ja metsästysharrastajien keskuudessa mahdollisimman laajalle, sekä tietysti vaatia ehdokkaiden kannanottoa asiassa.

Suomessa on n. 650 000 luvallisen ampuma-aseen omistajaa. Merkittävä osa luvallisista aseista on tyyppiä itselataava kertatuli, eli kansanomaisemmin puoliautomaatti. Suurin osa pistooleista, merkittävä osa haulikoista ja lähes kaikki reserviläiskiväärit ovat näitä puoliautomaattiaseita. Ihan pienestä asiasta ei siis ole kyse näiden harrastusten parissa.

Tällä kertaa tämä siis todellakin koskee metsästäjiä, ja edusmiehiltämme odottaisi muunlaisia kommentteja kuin, että tämän kanssa voidaan elää.2 kommenttia:

  1. Käsittämätöntä soopaa! Eikö euroopassa ole mitään muita ongelmia kuin perehtyä metsästysaseiden toimintatapaan.

    VastaaPoista
  2. Ikävä kyllä, siltähän tuo näyttää. Ehkä kaikki kurkkujen ja banaanien -käyryysdirektiivit on nyt saatu tehtyä ja tekeminen loppuisi, jos ei siirryttäisi seuraaviin TÄRKEISIIN aiheisiin :/

    VastaaPoista