maanantai 2. joulukuuta 2013

Viisi syytä ottaa torkkupeitto mukaan kytikselle


Tänä syksynä ostin marketista 150x200 cm kokoisen halvan (9,90€) ruskean torkkupeitteen. Peitteen materiaali on 100 % polyesteriä (mikrokuitua). Ajattelin aluksi pitää sitä auton takapenkillä vaikka satunnaisten koirien kuskaamisessa alustana. Otin kuitenkin peiton mukaan lisälämmikkeeksi yhdelle kytisillalle, johon tajusin pukeutuneeni aivan liian kevyesti vaikka keli muuttui pakkaselle.

Nopeasti huomasin peitteen erittäin käyttökelpoiseksi muutenkin kuin vain hartioiden ylivedettynä loimena ja niinpä se on ollut mukana jo useampana iltana.


Ensinnäkin se on rullattuna erittäin kätevä muhvi. Tykkään ampua hyvin ohuiden hanskojen kanssa tai mieluummin paljain käsin. Myös puhelimen käyttäminen paljain käsin on selvästi helpointa. Kuitenkin pakkasessa useamman tunnin istuessa kädet kylmettyvät ikävästi. Ratkaisu voisi tietysti olla paksummat lapaset, mutta rullalla oleva torkkupeite on selvästi lämpöisempi (lämmittää samalla myös reisiä) ja ennen kaikkea siitä saa kädet nopeasti ja äänettömästi vedettyä esille.


Yhdeltä reissulta olin unohtanut istuinalustan kotiin ja torkkupeitto toimi mukavan pehmeänä ja lämpimänä pehvanalusena.


Eräässä käyttämässäni kyttäystornissa on hiukan liian matala ampumatuki, joka kaiken lisäksi pitää ikävää narinaa jäätyneenä. Rullattu torkkupeite toimii hyvin myös vakaana ja hiljaisena ampumatukena.

Harrastan välillä pellonlaitapasseja paalien takana kytistellen. Niissä paikoissa torkkupeitteestä on hyötyä kaikilla edellä kuvaamillani tavoilla, mutta tummanruskeasta peitteestä saa helposti viritettyä myös riittävän kokoisen näkösuojan esimerkiksi sivulle tai taakse. Jo pelkästään peitteen vetäminen itsensä päälle riittää muuttamaan oman hahmon muotoa hämärässä tunnistamattomaksi.

Joo, kuvat ovat toki lavastettuja, eli otettu kotona terassilla, mutta alle kympin hintainen torkkupeitto on ollut monikäyttöisyydellään eräs syksyn parhaista hankinnoista :) Ensi vuoden alusta kyttäyskopissa ei lain mukaan tarvitse käyttää edes oranseja vaatteita, joten niiden peittymistäkään ei tarvitse olla huolissaan.

4 kommenttia:

 1. Ihan hyvä vinkki.  Itsellä varpaat ja sormet ovat ensinnä palelemassa kytkisellä. Sormet saa lämpimäksi vaikka Bilteman käsien lämmittimillä (on muuten ihan pätevät ja ovat vieläpä uudelleen käytettävät) mutta varpaat palelee edelleen. Saisitko testiin jotain mikä helpottaa jäätyviä varpaita?  Blogia luetaan edelleen ja joskus jopa kytiksellä päivän valkenemista odotellessa :)  - JJ

  VastaaPoista
 2. Kiitos JJ kommentistasi. Varpaat on kyllä aina ongelma, yksi syy niiden kylmettymiseen on staattinen istumaasento. Huonoimmillaan reppujakkaran putket painavat reisiä ja heikentävät verenkiertoa. Kovillakin pakkasilla olen huomannut, että ihan jäässä olevat varpaat lämpeävät melko nopeasti, kun lähtee kytistelystä kävelemään autoa kohti.

  Olen ajatellut hankkia sellaiset sähkökäyttöiset lämpöpohjalliset, nykyään kun ovat jo ihan kohtuullisen hintaisia. Ajattelin kuitenkin ensin peesata ja katsoa mitä Tapiolan takamailla on niistä:

  http://www.tapiolantakamailla.com/2013/11/lampopohjalliset-palelevien-varpaiden.html  Mutta voipi olla, että otan jotkut vastaavat kokeiluun jo ennen sitä, jos pakkaset yllättävät.

  VastaaPoista
 3. Itse olen hirvijahdeissa käyttänyt armeijan harmaata peittoa.
  Toimii myös ja on halpa.

  VastaaPoista
 4. Armeijan peitto on varmasti kestävämpi, joskin ehkä karkeampi. Pitäisiköhän tehdä oikein torkkupeittojen vertailutesti ;)

  VastaaPoista