torstai 25. huhtikuuta 2013

Villisika vaarallisempi kuin susi?Välillä on vaikea ymmärtää viranomaisten logiikkaa. Villisika on Suomessa harvinaisempi ja uhanalaisempi kuin liito-orava tai saimaannorppa. Nyt kuitenkin hämäläispihoissa tonkimassa käyneet villisiat saivat tappotuomion. Villisika ei käytännössä ole ihmiselle vaarallinen, sen enempää kuin muutkaan villieläimet, kuten vaikka peurat ja hirvet. Miksei luonnonsuojelijoita kiinnosta tasapuolisesti suojella kaikkia meillä luontaisesti esiintyviä eläimiä?

Miten on mahdollista, että uhanalainen eläin tapetaan jonkun pihanurmikon tai omenapuun takia? Samaan aikaan liito-orava estää kokonaisia rakennushankkeita. Yleisemmästä sudesta on oikeasti uhka ihmisille ja vaaditaan useiden kotieläinten ja lemmikkien kuolema, ennen kuin luvan saa edes suden hätistelyyn.

Onneksi lumet ehtivät jo Etelä-Suomesta sulaa. 

4 kommenttia:

 1. Tää on kyllä niin käsittämätöntä touhua. Täysin poliittisia päätöksiä mitkä lajit ovat uhanalaisia ja suojelun tarpeessa, ei järjen hiventä.

  VastaaPoista
 2. Vihreenharmaata talouttahan tämä, ihmettelen kokoomusta, että on mukana tällaisessa, voisi korjata halutessaan tilanteen :/

  VastaaPoista
 3. Ei voi kuin nauraa koko jutulle!
  Millä logiikalla tai samanarvoisuus periaatteella asioita käsitellään? Omenapuu, nurmikko uusiutuu jo samana kesänä ja kaipaa muutaman työtunnin pari säkki multaa säkin siemeniä ja on entistä ehompi. Muutaman käyttövalio koiran teilannutta sutta taas ei MISSÄÄN nimessä voi määrätä lopetettavaksi?!?


  Villisikakanta Suomessa on selvittämätön, mutta tutkimusvaroja asian selvittämiseksi ei ole suunnattu lainkaan! -> Mihin ne varat laitetaan?


  Kettutytöt vapauttelevat minkkejä ja kettuja koska ne ovat "lutuisia", mutta sika... kuten laulussa sanotaan "se voissa paistetaan... " YÖK sehän haisee ja on likainen, ruma ja ....  Mahtava riistaeläin ja SEKIN kuuluu Suomalaiseen luontoon! Lisäksi erinomaisen makuista lihaa! Soisin sikakannan kasvavan ja leviävän. Toisin kyllähän senkin kanssa tulee ristiriitoja, kun tykkäävät tonkia pottumaita jne.

  VastaaPoista
 4. Juuri näin, aamen! Villisikahan on meillä täysin luontainen laji, ei istutettu tai muualta tuotu. Se leviäisi täysin luonnollisesti Suomeen, jos sen annettaisiin tapahtua. Eikä lahdattaisi jokaista laumaa viimeiseen kärsään.

  VastaaPoista