keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Villisikajahti saarenmaalla Virossa

Tähtäimessä tyhjää tälläkin kertaa!


Taas vierähti pitkä viikonloppu 4.-7.10. tutussa paikassa Saarenmaalla Virossa. Näiden syksyreissujen suurin haaste on sateissa ja tuulissa. Saarenmaalla tuulee syksyisin käytännössä aina ja tuulen suunta vaikuttaa erittäin paljon hanhien muuttoon ja sateet riistan liikkuvuuteen. Tänäkin vuonna kohdallemme osui erittäin kova, jopa paikoin myrskyinen tuuli, sekä rankasti sadetta. Reissu oli kyttäysjahdin vuoksi ajoitettu täydenkuun viikonloppuun, mutta sateisella ja nuhjuisella kelillä kuusta ei ollut yhtään apua.

Riistaa liikkui alueella paljon ja useissa ajojahdeissa nähtiin villisikoja, hirviä ja saksanhirviä. Kaatojakin tuli, mutta omat passipaikkani jäivät hiljaisiksi. Myös öisin palatessamme hiiviskelyreissuilta riistapelloilta ja kyttäyspaikoilta, näimme taskulampuilla ja autonvaloissa reilusti metsäkauriita ja villisikoja.

Hanhien muutto oli huonon tuulen vuoksi osin kesken, mutta tuhansia hanhia näimme ja yhden saimme jopa sattumasaaliiksi. Vaikka reissu jäi ikävä kyllä nyt saaliin puolesta erittäin laihaksi, oli se silti kokonaisuutena onnistunut ja tarjosi paljon hienoja elämyksiä.

Muha-lomatalo ja erityisesti isäntämme Rein Tammin luovat niin miellyttävät puitteet, ettei pettymykselle tullut mieleenkään antaa periksi. Niinpä aloimmekin jo suunnitella paria uutta reissua, mutta hieman eri ajankohtaan parempien kelien ja riistaonnen toivossa.

Lisätietoja Virojahdeista löydät kokoamastani ”Metsästys Virossa” – infopaketista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti