tiistai 11. lokakuuta 2011

Muha – lomatalossa Saarenmaalla Riksussa 15.–18.9.2011Tälläkin kertaa syksyn reissu suuntautui tuttuun paikkaan Viroon Saarenmaalle. Ajankohta osoittautui selkeästi vääräksi valinnaksi, koska etelästä päin alkuviikosta puhaltanut tuuli oli pysäyttänyt hanhien pääjoukon vielä Suomenlahden pohjoispuolelle ja toisaalta luonto tarjoaa syötävää alkusyksyksystä niin paljon, että villisiat ja saksanhirvet pysyttelivät metsän suojissa. Oikeampi ajankohta olisi varmasti marraskuussa kelien hieman viilennettyä.

Vaikka saalis jäikin nyt saamatta, niin hienoja luontolelämyksiä ja muutakin eksotiikkaa riitti pettymystä pienentämään. Saksahirvisonnien kumea mylvintä aamuöisessä metsässä on hiuksia nostattavaa kuultavaa, juhlallisuudessaan ja mahtavuudessaan sitä voisi verrata vaikka leijonan karjuntaan. Jännittävää on myös odottaa villisikalaumaa ampumasektorille ja kuunnella kymmeniä minuutteja lauman metelöintiä pimeässä metsässä niin läheltä, että voi kuulla kuinka pähkinät ja tammenterhot poksahtelevat niiden hampaissa.

Saaliin saamattomuudesta ei voinut syyttää isäntämme Rein Tamminia yrityksen puutteesta, hän jopa itse ampui meille malliksi yhden hirven :)


Tyylikkyys ennen kaikkea ;)


Sorsia lähti jaloista kasapäin, mutta vain silloin, kun ei ollut Valmetti mukana :(
Sasu, soome koer...Tässä kaikki, mitä tosimies tarvitsee saksanhirvi- ja villisikajahtiin.

Aamuisen naakimisjahdin tulos.

Isäntämme Rein Tammin näyttää mallia...

Päättäväinen porukka vaikka kantaa auton perille.


Jos kiinnostuit Viron jahdeista, niin katso myös kokoamani tietopaketti metsästyksestä Virossa.

.

2 kommenttia:

  1. Itsellä juuri eka reissu Reinin vieraana takanapäin. Hyvin meni ensikertalaiselta hämäräjahti vaikka säät eivät suosineetkaan. Kolme kyttäysiltaa ja kolme sikaa saaliiksi. Nyt on joulukinkkua...
    Voin kyllä suositella Rein Tammin majoitusta, ruokaa ja palvelua!

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon kaadoista, todella kiva kuulla, että muutkin ovat viihtyneet. Hänen palveluvaan voi kyllä vilpittömästi suositella :)

    VastaaPoista