sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Voileipäkakku riistapalvista ja –paistista


Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän klassikko. Se on helppo tehdä ja siitä pitävät kaikki. Metsämiehen juhlissa tai peijaisissa tarjoillaan tietysti riistaista voileipäkakkua.


paahtoleipää tummaa ja/tai vaaleaa
riistalientä

täyte 1:
riistapalvia (peura, hirvi, poro, villisika)
creme fraiche
dijon-sinappi
persilja


täyte 2:
riistapaistinsuikaleita
pippurituorejuustoa
kerma
suolakurkku
sipuli


täyte 3:
sulatejuusto (mieleisesi maku)
riistamakkarasuikaleita


pinnalle:
majoneesia
(smetanaa)
emmental-juustoraaste
riistapalvi/paistinsuikaleita
yrttejä


Leikkaa leivistä reunat. Kahdestakymmenestä isosta paahtoleipäviipaleesta teet noin 15 annoksen voileipäkakun. Tee pohjakerros tarjoiluvadille asettamalla vaikka neljä viipaletta vieretysten. Kostuta riistaliemellä, 20 leivän kakkuun menee noin ½ litraa lientä.

Levitä vuorovälein mieleistäsi täytettä kostutetun paahtoleipäkerroksen päälle. Täyte 1: sekoita riistapalvin suikaleita purkilliseen creme fraichea, lisää joukkoon 1-2 tl dijon-sinappia ja persiljasilppua. Täyte 2: Notkeuta tuorejuustoa kermalla, lisää joukkoon paistinsuikaleita, sipulisilppua ja suolakurkun paloja. Täyte 3: sotke sulatejuustoa ja riistamakkarasuikaleita levitettäväksi tahnaksi, notkeuta tarvittaessa kermalla, majoneesilla tai smetanalla.

Sekoita pinnalle tuleva majoneesi ja smetana keskenään (tai käytä ainoastaan majoneesia). Levitä seos kakun pinnalle. Koristele sivut juustoraasteella ja laita päälle palvisuikaleita ja yrttejä. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti