sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Metsästäjän uusi keittokirja

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Metsästäjän uusi keittokirja sisältää lyhyesti sanottuna riistankäsittelyohjeet ja reseptit, metsästä lautaselle. Kirjoitin aiemmin kahdesta mainiosta Jaakko Kolmosen kirjasta: Hirvieläimen paloittelun ABC, sekä Hirvieläinten teurastus ja teurastuspäivän herkut. Samassa yhteydessä sain lukijapalautetta ja kehotuksen tutustua myös tähän mainioon teokseen. 

Periaatteessa sisältö noissa kahdessa Jaakko Kolmosen kirjassa on hyvin pitkälti sama kuin tässä Metsästäjän uudessa keittokirjassa. Erojakin tosin on. Tämä kirja on suomennos ruotsinkielisestä alkuteoksesta Jägarens nya kokbok – Från jakt till dukat bord. Käännöskirjana tässä on selvästi Eurooppalaisempi ja ehkä myös hieman fiinimpi ote metsästykseen ja ruuanlaittoon, kotimaisen Jaakko Kolmosen maanläheisempään tyyliin verrattuna. Metsästäjän uusi keittokirja on myös laajempi ja isompi, sisältäen hirvieläinten lisäksi käsittelyohjeet villisialle, majavalle ja jänikselle.

Vaikka näiden kirjojen sisältö on aihepiirinsä puolesta vastaava, niin vaihtoehtoja ne eivät toisilleen pelkästään ole. Molemmissa on puolensa ja tällä saralla on kokeneimmillakin metsästäjillä aina opittavaa ja parannettavaa. Suosittelen siis lämpimästi tätäkin kirjaa. 

Lisätietoja ja tilaukset kustantajan sivuilta klikkaamalla tästä.

Otsikko: Metsästäjän uusi keittokirja
Tekijät: Gert Klötzke, Torsten Mörner, Lars Paulsson
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy
Pituus: 192 sivua, 70 ruokaohjetta
ISBN: 978-951-20-7592-8


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti