sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kauden viides peura


Eilen illalla oli jäljellä vielä rippeet ensimmäisestä talvimyrskystä. Tuuli puhalsi reippaasti ruokinnan suunnalta ja ilmakin oli suojan puolella. Edellisen myrsky-yön peurat olivat olleet kuusitiheikköjen suojassa lepäämässä ja sään hieman parannuttua nyt taas aktiivisesti liikkeellä.

Vielä selvästi valoisaan aikaan, ennen todellista hämärää, ilmestyikin ruokinnan läheisyyteen peura. Olin taas tällä kertaa pressukopissa, jolta porkkanapinolle matkaa vain kymmenkunta metriä. Vaikka olosuhteet olivat nyt ehkä parhaat mahdolliset, oli näin lähellä kyttäämisessä selvästi riskinsä.

Peura ei kävellytkään ruokinnalle vaan rauhallisesti mutta päättäväisesti siitä poispäin. Samalla myös ampumasektorini oikea laita alkoi lähestyä, joten päätin toimia saman tien. Hieman hätäiset terveiset lähtivät ylivuotiselle naaraalle klo 16:04 ja näin saman tien osuman hieman lipsahtavan.

Taka- ja alavoittoisesta osumasta huolimatta luoti oli tehnyt tehtävänsä toisessa keuhkossa ja maksassa. Niinpä peura löytyi U-kaarroksen jälkeen vajaan viidenkymmenen metrin päästä. Eipä auttanut, kun laittaa taas sikari palamaan ja kiittää kauden viidennestä peurasta.


Olen saanut paljon kysymyksiä viimeaikojen kaatokuvissa aseen kiikarin päällä olevasta pienestä videokamerasta. Olenkin jo viikkojen ajan testaillut Garmin VIRB Elite action-kameraa vaihtelevalla menestyksellä. Tässä nyt pieni editoimaton video eilisestä kaadosta malliksi. Video paljastaa selvästi kuinka haasteellista metsästysvideoiden tekeminen on. Erityisen haasteellista se on hämärässä.Palataan tähän kameraan ja metsästysvideoiden kuvaamiseen lähipäivinä hieman tarkemmin.

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2015/01/garmin-virb-elite-action-videokamera.html
1 kommentti:

  1. Wmd :)    Joo, tämä videokuvaus on kyllä ihan oma taiteenlajinsa ja opettelua on vielä paljon. Mukavia ne toki ovat, mutta myös oma lisähärdellinsä. Meinaan kun yrittää vaivihkaan saada ristikkoa soviteltua ja varmistinta vapautettua ääneti, niin sitten täytyy vielä kameraakin räpeltää. Lisää toki jännitystä tilanteeseen :D

    VastaaPoista