keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Luontoaktivistien noloa kampanjointia?


Maanantaina uutisoitiin näyttävästi taas salametsästysrikoksesta:

Lapuan poliisille on tehty tutkintapyyntö laulujoutsenen ampumisesta. Laulujoutsen ammuttiin Nurmonjoella Lapuan Ruhassa viikko sitten, ja tutkintapyyntö on jätetty poliisille tänään, maanantaina.

Ampumisen kuuli ainakin kaksi henkilöä, mutta näköhavaintoja tekijästä ei todennäköisesti ole. Ammutun joutsenen kanssa joella oli useita viikkoja toinenkin yksilö.


Tänään asian oikea laita kuitenkin selvisi:
Lapualla ammutuksi epäilty laulujoutsen kuolikin sähköiskuun. Kuolinsyy on selvinnyt Eviran tutkimuksissa, kertoo Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Seppo J. Ojala. Asiassa ei siis ole tapahtunut luonnonsuojelurikosta.

Sähkövalokaari oli tehnyt lintuun ampumahaavan näköisen haavan.

– Joutsenen kannalta lopputulos on sama, mutta muuten tämä on hyvä uutinen, Ojala toteaa.

Mielenkiintoista olisi kysyä tutkintapyynnön tekijän motiiveja. Voiko poliisille valehdella kuulleensa laukauksia? 

Tapaus kertoo karua kieltä luontoaktivistien kampanjoinnista, totuudesta ei niin paljon välitetä, kunhan saadaan uutisia metsästysrikoksista...


10 kommenttia:

 1. Tämä on juuri näitten itseään luontoaktivisteiksi kutsuvien silmitöntä vihaa ja propakandaa metsästäjiä kohtaan !

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni vastaavia tapauksia on ollut aiemminkin. Voimalinjasta sähköiskun saanutta joutsenta on epäilty salaa ammutuksi...

  VastaaPoista
 3. Ikävä kyllä, siltähän tuo näyttää, kun viikottain saa näitä perättömiä "ilmiantoja" ja muita väitteitä lukea :(

  VastaaPoista
 4. Niin, kuinkas muutenkaan. Jos joku on kuollut, niin metsästäjähän sen on ampunut... NOT.


  On kyllä erikoinen ajatusmaailma joillakin. Laukauksia kuullaan ja rikoksia luullaan.

  VastaaPoista
 5. http://www.youtube.com/watch?v=xWeCtPLu6B0

  VastaaPoista
 6. Luonnonsuojelijoiden mustamaalaamiskampanja metsästäjiä vastaan on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Perättömiä väitteitä metsästysrikoksista on esitetty kiihtyvällä tahdilla viime syksystä alkaen. Pahoitteluja vääristä epäilyistä ei esitetä ja pahimmassa tapauksessa oikaisujakaan ei lehtiin laiteta, vaan perättömyystapauksissa juttu vaietaan kuoliaaksi jättäen epäilykset ihmisten mieliin.

  Tämä vaatii tarkkaavaisuutta metsästäjien taholta. Pidetään puoliamme, sillä väärät luulot lokaavat metsästäjien mainetta ja kaventavat harrastusmahdollisuuksiamme.

  http://www.sll.fi/pohjanmaa/yhteystiedot Tuolta löytyy alkuperäisen ampumisepäilyjutun ilmoittaneen Ojalan sähköpostiosoite.

  VastaaPoista
 7. Kohtalaisen ammattitaidoton esitys taas median edustajaltakin. Eikö järkeämpi otsikko olisi ollut "Kuolleesta joutsenesta tutkintapyyntö poliisille" Myöskään varsinaisessa jutussa ei ehkä olisi kannattanut suoralta kädeltä tuomita joutsenta ammutuksi. Suomessakin kai kuitenkin ollaa syyttömiä kunnes toisin todistetaan. Mediakin pelastais hieman omaa nahkaansa. Nyt lähennä koen myötähäpeää jutun kirjoittajaa ja julkaisiaa kohtaa.

  VastaaPoista
 8. Ei jumalauta, tiedä itkeäkö vai nauraa... :(

  VastaaPoista
 9. Ikävä kyllä, näinhän se menee. Kiitos tiedoista.

  VastaaPoista
 10. Hommahan tosiaan menee niin, että isot otsikot ja kohut muistetaan, pieniä oikaisuja ei sitten niinkään. Ihmisille vaan jää mieleen, että joutsenia ammutaan ja aseet ovat pahasta.


  Uusia kieltoja ja rajoutuksia odotellessa...

  VastaaPoista