sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Eskimo lämpö- ja kylmäsäilytyslaatikot


Ensiviikonlopun Viron jahtimatkaa varten tavaroita keräillessä, muistui mieleeni kätevät kylmäsäilytyslaatikot, joita pääsin ensimmäistä kertaa riistahommissa testaamaan joulukuun jahtireissulla Viroon. Jutun jälkeen on tullut asian tiimoilta useita kyselyitä ja lupasin kirjoittaa niistä erikseen esittelyn.

Nämä ammattilaisten käyttämät kylmäsäilytyslaatikot ovat osoittautuneet todella toimiviksi ratkaisuiksi metsästys- ja kalastusreissuilla. Laatikoita on kahta eri kokoa: 25 ja 40 litraa. Pienempi boksi riittää hyvin pilkki- tai pienriistareissuilla. Isompaan laatikkoon mahtuu helposti jopa neljännes kokonaisen hirven lihoista.

Boksit näyttävät äkkikatsomalta tavallisilta styroksilaatikoilta. Ne ovat kuitenkin paljon kestävämmästä ja lämpöeristävämmästä polyuretaanista. Laatikot kestävät nostaa täyteen pakattuina ja lihat säilyvät viileinä Viron tai Lapinreissuilta kotiin. Kylmäsäilytyslaatikoita myydään kahta eri versiota, kalliimmassa deluxe -laatikossa on metalliset kädensijat/lukitusmekanismi.

Hyvän eristyksen ansiosta kylmälaatikko pitää yllä toivottua lämpötilaa tehokkaasti. Laatikossa voi säilyttää riistalihoja useita päiviä ulkona pakkasessa, ilman että lihat pääsevät jäätymään. Bokseille on siis helppoa löytää muutakin käyttöä kuin vain kylmälaukkuina kuljetuksissa. Esimerkiksi metsästysseuran järjestämiin peijaisiin saa tuotua ja ylläpidettyä kylmät ruuat viileinä ja kuumat lämpöisinä.Kuvissa ovat:


Eskimo lämpö- ja kylmäsäilytyslaatikko GN1/2, 25 l


Eskimo lämpö- ja kylmäsäilytyslaatikko GN1/1, 40 l


Eskimo deluxe lämpö- ja kylmäsäilytyslaatikko GN1/1, 40 lEi kommentteja:

Lähetä kommentti