maanantai 28. lokakuuta 2013

Kaksi uunituoretta riistakirjaa


Syksyn kaksi uutta metsästysaiheista kirjaa ansaitsee tulla esitellyiksi. Metsästäjän terveysoppi on aivan ainutlaatuinen, sellaista ei aiemmin ole vielä suomenkielelle julkaistu. Eräkirjailija Juha Jormanaisen Riistaruokia –parasta pöytään on visuaalisesti näyttävä ja mielenkiintoisia ruokaohjeita pullollaan. Molempi parempi, vinkkinä sanottakoon, nämä kirjat sopivat erittäin hyvin vaikka isänpäivälahjaksi (sunnuntaina 10.11.).
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
METSÄSTÄJÄN TERVEYSOPPI, Laaksonen Sauli


Metsästäjän terveysoppi on ainutlaatuinen perusteos metsästyshygieniasta. Se on jokaisen metsästäjän ja luonnossa liikkujan perusteos. Kirjassa esitellään riistaeläinten biologia ja ekologia sekä riistan sairaudet eri ilmenemismuodoissaan ja niiden aiheuttajat.  Myös onnistunut riistalaukaus, saaliin käsittelyn oikeat tekniikat, lahtivajahygienia ja turvallinen riistaruoan valmistus ovat olennainen osa sisältöä.

Tämän tästä saaliiksi saadussa riistassa huomaa selviä merkkejä erilaisista sairauksista ja poikkeamista. Usein nämä jäävät täysin tunnistamatta ja asiaa ainoastaan päivitellään metsästysseurueessa ja arvaillaan voiko riistan lihaa edes hyödyntää tai asia vain sivuutetaan olankohautuksella. Kirjan ainutlaatuisen kuvamateriaalin avulla voi selvittää myös metsästä kuolleena löydetyn eläimen kohtaloa. Tärkeä osa metsästyshygieniaa on eläinten sairauksien aiheuttamien muutoksien ja niistä mahdollisesti ihmisille aiheutuvien riskien tunnistaminen ja näiden riskien pienentäminen.

Kirja on suunnattu kaikille metsästäjille ja alan oppilaitoksille. Se soveltuu erinomaisesti myös luonnontieteilijöille, eläinlääkäreille, lääkäreille ja kaikille luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Kirjoittaja Sauli Laaksonen on kuusamolainen riistaeläinten terveydenhoitoon erikoistunut eläinlääkäri. Metsästäjän terveysoppia myy yksinoikeudella Metsästäjäliiton Eräkontti.


Kirjailija: Sauli Laaksonen
Kustantaja: Wazama Media Oy
Sidosasu: Sidottu
Kieli: suomi
Julkaistu: 2013
Sivumäärä: 298
ISBN: 978-952-68016-0-5

Lisätietoja ja tilaukset:

http://www.erakontti.fi/epages/Erakontti.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Erakontti/Products/147541


Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.Riistaruokia –Parasta pöytään, Juha Jormanainen


Riistaruokia –Parasta pöytään tarjoaa tarinoita metsästyksestä ja kertoo kuinka jokainen voi valmistaa herkullisia riistaruokia vaivatta. Kirjan reseptit on suunniteltu yhdessä kuopiolaisen ravintola Os:in keittiömestari Mikko Rosendahlin kanssa ajatuksella, että täysi aloittelijakin onnistuu. Riistaruoka ja viinit kuuluvat saumattomasti yhteen ja niinpä kirjasta löytyy ohjeet myös parhaista ruoka- ja viiniyhdistelmistä.


Kirjailija: Juha Jormanainen
Kustantaja: Readme.fi
Sidosasu: Sidottu
Kieli: suomi
Julkaistu: 2013
Sivumäärä: 265
ISBN: 978-952-220-673-2

Lisätietoja ja tilaukset:

http://www.readme.fi/product.php?isbn=9789522206732

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvä idea. Varmasti mieluisia isänpäivälahjoja.

    VastaaPoista
  2. Jep, molemmissa on puolensa. Metsästäjän terveysoppi on todella mielenkiintoinen, joskin välillä aika puistattavakin tarkkoine tautikuvineen. On kuitenkin hyvä meidän metsästäjienkin tuntea erilaiset riistan vaivat ja niiden vaikutukset ihmisiin.


    Riistaruokia on myös hyvin informatiivinen kirja. Asiat selitetään perusteellisesti ja ohjeet vaikuttavat kohtuullisen helpoilta kotioloissakin toteuttaa.

    VastaaPoista