maanantai 16. syyskuuta 2013

Ruotsin ympäristöministeri ehdottaa tuhansien suurpetojen vähentämistäYlen verkkouutisten mukaan Ruotsin ympäristöministeri esittää karhujen vähentämistä 2.000 yksilöllä ja susien, ahmojen, ilvesten sekä maakotkien kantojen rajuja pienennyksiä. Ruotsin metsästäjäliiton laskelmien mukaan suurpedoista aiheutuu Ruotsille vuosittain noin miljardin kruunun eli yli 100 miljoonan euron kulut.

Olisi mielenkiintoista kuulla kuinka paljon suomalainen suurpetopolitiikka oikeasti maksaa ja kuulla minkäkokoisiin kantoihin meillä on varaa.
2 kommenttia:

  1. Voi pojat,että tuosta nostaa suojeluväki melkoisen äläkän! Ja taatusti tehdään roppakaupalla valituksia ja kanteluita EU:n suuntaan. Tuota kaipaisin kuitenkin kotimaiseenkin suurpetopolitiikkaan. Meillä vain hirvieläimille asetettu tavoite kanta! Olisi vain kohtuullista, että niin tehtäisiin suurpedoillekin ilves-karhu-susi-ahma jne. tyyliin minimi kanta x yksilöä ja maksimikanta y yksilöä. Uskoisin, että siihen olisi pinttyneimmänkin petovihaajan helpompi mukautua kuin nykyiseen?


    Kuka on se instanssi tai henkilö, joka uskaltaa tehdä edes karkean arvion suurpeton aiheuttamista kustannuksista? Joka sen uskaltaa tehdä niin saa melkoisen ryöpyn niskaansa!

    VastaaPoista
  2. Aamen! Eli olen täysin samaa mieltä kanssasi.

    VastaaPoista