maanantai 12. elokuuta 2013

Syksyn metsästysvideosato kypsymässä


Laadukkaita metsästysvideoita tuottava Taiga Star on aloittanut kiinnostavan kuvausprojektin Virossa. Videoilla on tarkoitus perehtyä Viron jahtivuoteen ja sen metsästysmatkailijoille tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pääosa kuvauksista kohdistuu villisianmetsästykseen ja sen eri muotoihin. Kesällä kuvattiin kyttäys- ja hiivintäjahtia, syksyllä keskitytään ajojahteihin.

Myöhemmin talvella Kuvaukset jatkuvat täydenkuun mielenkiintoisina kyttäysjahteina. Viron mahtavat hanhimäärät mahdollistavat lisäksi hanhenmetsästyksen parissa upeita kokemuksia. Taiga Starin tarkoituksena on myös päästä kuvamaan ilveksen ja suden pyyntiä. Tavanomaisesta poiketen heidän suunnitelmissaan on yrittää suurpetopyyntiä myös houkuttelemalla.

Kuvaukset toteutetaan Keski-Virossa Albun kunnassa. Käytössä oleva alue on noin 22 000 ha ja alueella on todella runsas riistakanta jota hoidetaan todella esimerkillisesti. Alueelta ammutaan vuosittain noin 150-200 villisikaa, kokonaiskannan ollessa noin 600-700 yksilöä. Kauriskanta alueella on huono kuten muuallakin Virossa tällä hetkellä, mutta ennusteet sen kasvusta ovat kuitenkin positiivisia.

Taiga Starin suunnitelmissa on julkaista syksyllä ensimmäinen DVD kesän ja alkusyksyn jahdeista. Toinen osa julkaistaneen keväällä kauden päätyttyä.  Alla maistiaisia tulevasta:Viimeisimmässä blogauksessaan Taiga Starin kotisivuilla Harri Luostarinen haastaa meidät kaikki mukaan kehittämään kotimaista metsästysvideotuotantoa:
2 kommenttia:

  1. Kotsalaisen sällihän se siellä kaato hommissa. Mukava äijää nähä pitkästä aikaa, vaikkakin näin tietokoneen ruudulta.

    VastaaPoista
  2. Sehän näissä kotimaisissa filmeissä on hauska lisähuvi, että voi yrittää bongata tuttuja. Yllättävän usein löytää, joskus jopa itsensä... :)

    VastaaPoista