sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Viikon retkiruoat –kilpailu on ratkennutKiitos kaikille aktiivisesta osallistumisesta. Ääniä kilpailussa annettiin kaikkiaan 42 kpl. Kilpailun kolme parasta eräolosuhteissa valmistettavaa villiruokaherkkua olivat paremmuusjärjestyksessä:


KYYHKYN RINTAA YKSIKERTAISESTI. DANIEL HJERPPEN RESEPTI.


Ammutaan kyyhky. Kynitään kyyhky. Irroitetaan rintalihat kyyhkystä. Sinä aikana valurauta paistin pannu on lämmennyt kuumaksi. Nyrkillinen voita. Rintapalat paloina kuumalle pannulle. Pekonisiivut siihen kylkeen. Suolaa, pippuria ja valkosipulia oman maun mukaan. Otetaan huurteinen kylmästä ja avataan se. Laitetaan paistuneet lihat n2-4 min lautaselle. Ja ei muuta kun evästämään.


LOUMULOHI. JKA:N RESEPTI.


1 lohifile, suolaa, konjakkia, amarilloa tai muuta omaan makuun sopivaa, mausteita maun mukaan.
Naulataan lohi lankkuun kiinni, pintaan suolaa. Läiskitään katajavastalla konjakki/mausteseosta kalan pintaan sopivin väliajoin. Kala tulesta sen verta kauas kohtaan jossa kättä pystyy pitään sen 5-10sek. Matkaa kantsii passailla paistamisen aikana.


ROSVOPAISTI SORSASTA. OLLIN RESEPTI.


Kokonaisiin sorsiin hierotaan pippurirouhe ja suola. Kääritään tiukasti folioon ja laitetaan yöksi nuotiolla lämmitettyn hiekka ja kivikasan alle paistumaan. Aamulla on ruoka valmis! Niin mureaa lihaa, ettei tarvi kun luista ottaa kiinni niin liha jää lautaselle..

Rasvan kanssa kannattaa olla tarkka, sillä liha kuivuu helposti. Itse suosin loppukauden pulskia ja hyvässä rasvassa olevia sinikoita nimenomaan kynittynä. Jos tätä yrittää alkukauden rimpuloilla on mukaan laitettava jotain lisärasvaa. Rasvainen sianliha ja esimerkiksi pekoni käyvät tähän hienosti!Äänestäneiden kesken arvottiin www.eraevas.fi –verkkokaupan lahjoittamat viikon retkiruoat. Tällä kertaa onni suosi arpaa numero 34, eli voittaja on Pete Lehti. Pete saa siis reilun kokoisen pahvilaatikollisen kuvan mukaisia retkieväitä, jotka riittävät yhdelle henkilölle koko viikon tarpeiksi. Paketissa on seitsemälle päivälle aamupala, lounas, päivällinen, kahvit ja pientä välipalaa.

Laitoin Sinulle Pete sähköpostia. Kuittaa tähän kommenttikenttään, että olet saanut tiedon voitosta ja laita vastauksena sähköpostilla osoitteesi. Täällä odottaa postipaketti lähettämistä :)


4 kommenttia:

 1. Hyviä reseptejä, kiva blogi & onneksi olkoon Pete voitosta

  VastaaPoista
 2. Kiitos Riina :) Peten kuittausta ja sähköpostia vielä odottelen.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kovasti voitosta, mielenkiinnolla odotellaan mitä posti tuo tullessaan....

  VastaaPoista
 4. Hieno homma, sainkin jo osoitteesi sähköpostilla, joten kuvassa näkyvä pahvilaatikollinen lähtee tänään postilla.

  VastaaPoista