maanantai 20. toukokuuta 2013

Suolapanoksella sorsajahtiinKaupunkilegendan mukaan 50-luvulla saattoi omenavaras saada haulikon suolapanoksesta persauksiin. En tiedä onko tarinassa mitään perää, mutta uusimmassa Riista-lehdessä oli pieni uutinen minnesotalaisesta yrityksestä, joka väittää kehittelevänsä mausteseoksella ladattua haulikonpatruunaa. Ideaa tässä olisi hieman aprillipilaa enemmän, koska kaikki jotka ovat riistaa syödessään puraisseet haulia tietävät kokemuksen varsin ilkeäksi. Teräshauli hampaissa saattaa olla jopa hammaslääkärireissun arvoinen. Maustehaulit ovat myös ympäristöystävällisiä luonnontuotteita.

Käytännössä toki riistan maustaminen haulikolla on lähinnä vitsi. Näin kokeilemattakin voi sanoa, ettei tuollaisten panosten teho voi olla (väitteistä huolimatta) kovinkaan hyvä ja näiden jälkeen mausteisia raanakoita tulisi varmasti epäilyttävän paljon.

Eri makuvaihtoehtoina tarjotaan: Cajun-mausteseosta (paprika, sipuli, valkosipuli, oregano, cayennepippuri, timjami), Sitruunapippuri, Valkosipuli, Teriyaki ja Hunajasinappi.

Yrityksen nettisivut löytyvät täältä:11 kommenttia:

 1. Jännityksellä odotan koska noita saa Suomesta. Varmasti kokeilen heti.

  VastaaPoista
 2. Pelkäänpä, ettei noita koskaan saada toimiviksi, mutta ilman muuta testaan, jos vain myyntiin tulevat ;)

  VastaaPoista
 3. Jenkit on kyllä uskomattomia XD

  VastaaPoista
 4. Totta, itsellenikin tuli ensimmäiseksi mieleen, että tämä koko nettisivu on tehty ihan läpällä. Mutta Jenkit on kyllä kovia poikia tuotteistamaan kaikkea hilavitkutinta metsästys ja kalastusrintamalla, kuten vaikka tämä perskaira:

  http://youtu.be/n1z7aAZ7tdU

  VastaaPoista
 5. Vielä kun se sorsa tipahtaa lautasella paistettuna suoraan taivaalta, niin siinä sitä onkin jo tuotekehityksen huippu!

  VastaaPoista
 6. :D Niinpä, ja mielellään vielä jenkkityyliin oluttölkki takapuolessa kuten näillä: https://www.google.fi/search?q=Beer+Can+Chicken&safe=off&qscrl=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=tUqaUcipF4-Q4gSV3ICYDQ&ved=0CEsQsAQ&biw=1600&bih=799

  VastaaPoista
 7. Taatusti ympäristöystävällisiä, ei lyjyä ja sorsat putoo ;-)

  Aina niin kätevästä internetistä DIY suolapanosohjeet, vassokuu:

  http://youtu.be/VMZKW6Hrg-c

  VastaaPoista
 8. Kiitos panostusohjeesta :D Täytynee joku päivä ottaa testiin...

  VastaaPoista
 9. Kantsii olla varovainen jos noita suolapateja alkaa tehdä noiden ohjeiden mukaan. Oikeesti!

  VastaaPoista
 10. Safety first, Brainiac Second ;)

  http://youtu.be/XsIyeh5m8BA

  VastaaPoista