maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ilmianna metsästäjä!Nykyään tavallinen metsästysreissu saattaa päätyä hetkessä mediakohuun ja ylimitoitettuun poliisioperaatioon. Aivan kuin sekään ei riittäisi, nyt metsästäjiä ahdistellaan vihjepuhelimilla ja vihjepalkkioilla. Menetelmä on tuttu ja tehokkaaksi todettu.  Ministerium für Staatssicherheit, eli tuttavallisemmin Stasi tarkkaili kansalaisten elämää muun muassa maksettujen ilmiantajien avulla.

Pohjois-Savon Poliisi on alkanut houkutella ihmisiä mediassa metsästysrikoksiin liittyen:

- On ollut yllättävä kuulla, että osa kansalaisista kertoo miettivänsä, onko oma vihje poliisille tarpeeksi tarkka ja tärkeä. Sellaista ei tarvitse miettiä lainkaan, vaan poliisille kannattaa kertoa tietojaan rikoksista hyvin matalalla kynnyksellä, ylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen Pohjois-Savon poliisista kertoo.

- Poliisin tehtävä on käydä läpi vinkit ja arvioida ne omalla ammattitaidollaan. Monesti rikosasiat voivat lähteä purkautumaan hyvin pienestä. Siksi tietoja kannattaisi heittää meille, ja meidän tehtävämme on katsoa, mitä sieltä nousee esille.

Lisäksi Pohjois-Savon Poliisi on välittänyt mediassa tietoa 500 € vihjepalkkiosta.Mihin tämä väistämättä johtaa


Jos nyt jo saa luimistellen livahtaa harrastuksensa pariin, ettei vain kukaan panikoi ja soita karhuryhmää paikalle, niin tämä kehitys, jossa ihmisiä kehotetaan soittamaan poliisille matalla kynnyksellä (musta ehkä tuntuu, että vois) rahan toivossa, tulee väistämättä häiritsemään tavallisten metsästäjien rehellistä toimintaa.

Ihmiset, jotka ovat lukeneet törkeitä valheita mediassa ja jotka eivät tiedä tuon taivaallista metsästysajoista tai –käytännöistä saati laeista, alkavat soittella poliisille pelloilla tai hakkuuaukeilla näkemistään metsästäjistä. Poliisi kun saa ”ilmiannon”, niin jo virkavelvollisuus ajaa tutkimaan tapausta. Aiheettoman häiriön lisäksi, metsästyksen harrastaja tulee väistämättä leimattua epäillyksi.

Sama viranomainenhan vielä päättää aseluvista, niinpä yhtälö toimii tehokkaana harrastuksen tappajana. Voiko tuolle nyt myöntää uutta aselupaa, kun viimeviikolla häntä juuri epäiltiin metsästysrikoksesta ja aiemminkin on jotain soittoja tullut. Mitään ei pystytty pitävästi todistamaan, mutta saattoihan siinä jotain jäädä huomaamatta...Myös ministeriö tuo tunkkaisen tuulahduksen derkkulasta


Intohimoinen vapaa-ajan kalastaja, näyttelijä Jasper Pääkkönen on kritisoinut blogikirjoituksissaan Suomen kalastuspolitiikkaa. Pääkkösen mukaan maa- ja metsätalousministeriön virkamiehet järjestivät tapaamisen, jossa toivottiin turhan kirjoittelun loppuvan koska se häiritsi ministerin työtä.

Pääkkönen oli kritisoinut Uuden Suomen blogissaan mm. uhanalaisen Itämeren lohen liian suuria kalastuskiintiöitä.

- Virkamiehet sanoivat minulle suoraan, että toivottavasti turhasta konfrontaatiosta ja kirjoittelusta päästään eroon. Kaikki lohikirjoittelu kuulemma häiritsi maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen (kok.) työtä. Lisäksi sanottiin, ettei aihetta kannata turhaan politisoida, koska lohet eivät kuitenkaan käy äänestämässä, Pääkkönen kertoo.

Samainen ministeri kertoi aiemmin myös tässä blogissa, ettei aio ryhtyä toimenpiteisiin erittäin uhanalaisen riistaeläimen suojelemiseksi, vaikka laki sitä nimenomaan hänen johtamaltaan ministeriöltä vaatisi.

No, jos metsästäjän voi ilmiantaa vaikka ihan kaiken varalta poliisin vihjepuhelimeen, niin ministeri ja hänen puolueensa voi huomata seuraavan jytkyn kaatavan Berliinin muuria. Ei kannattaisi koittaa mihin kaikkeen metsästäjiä voi alistaa…


Lähteet:


4 kommenttia:

 1. Ihan oikeasti näitä perättömiä ilmiantoja on jo ollut. Tiedän lähipiiristäni yhden todella v****maisen tapauksen.

  VastaaPoista
 2. Avioero- ja naapuririitatapauksissa näitä on ainakin ollut ja siis myöhemmin täysin perättömäksi osoittautuneita ilmiantoja.

  VastaaPoista
 3. Ja aika moni poliisikaan ei tiedä tuon taivaallista metsästyslaista...

  VastaaPoista
 4. Se on totta jopa aselupa-asioissa on sellaisia virkailijoita, joilla ei ole edes keskinkertaisia tietoja aseista, aselaeista tai niihin liittyvistä harrastuksista.

  Oikein kiinnitin huotiota noissa yllä olevissa lainauksissa: "Poliisin tehtävä on käydä läpi vinkit ja arvioida ne omalla ammattitaidollaan." :/

  VastaaPoista