perjantai 7. joulukuuta 2012

Hämärähommia Nokian ampumaradallaHäijään Urheilutarvike järjesti tänään ainutlaatuisen tilaisuuden testata aidoissa hämäräolosuhteissa markkinoiden parhaat (ja myös kakkosdivarin) tähtäinkiikarit, katselukiikarit, pimeänäkölaitteet, laservalaisimet ja etäisyysmittarit. Tätä iltaa olin todella odottanut. Kerrankin voisi omin silmin nähdä tai olla näkemättä huippuoptiikan erot hämärässä.


Käytännössä messuilla ja myymälöissä ei voi testata optiikan hämäräominaisuuksia juuri ollenkaan. Muitakin kiinnostuneita oli liikkeellä, hetkittäin jopa tungokseen asti. Ikävä kyllä reilu viikko sitten satanut (paljon odotettu) lumi ja kaupungin/ampumaradan valosaaste (kuutamokin 38 %) tekivät illasta kuitenkin aivan liian kirkkaan huippujen erottelemiseksi. Nytkään en siis yllättynyt Zeissin ja Swarowskin hienosta piirtokyvystä, näkihän näissä olosuhteissa Burriksellakin.


Idea oli kuitenkin hyvä, makkara ynnä glögi maistuivat ja oli erittäin mielenkiintoista nähdä kerralla monia uutuuksia, sekä päästä kokeilemaan Zeissin ammattitasoista pimeänäkölaitetta. Vastaisuudessa toivoisinkin uutta tilaisuutta mustan maan aikaan, vaikkapa heti metsästyskauden alussa oikeasti pimeänä syysyönä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti