tiistai 16. lokakuuta 2018

Jägermeister Coolpack-muovipullo ja kylmäkalleJekku, Jerkku, Jägster, elikkä suosikkilimpparini Jägermeister on lanseerannut erittäin mielenkiintoisen uutuuden.  Coolpack-muovipullo muistuttaa muotoilultaan perinteistä kylmälaukuissa käytettyä kylmäkallea. Muovipullon designissa on ajateltu erityisesti ulkona liikkuvaa väkeä. Kun juoma on nautittu, pullon voi täyttää vedellä ja sitä voi näin oikeasti jatkossa käyttää kylmäkallena. Uutuuspullo tuotiin myyntiin Suomen markkinoille tänä syksynä ensimmäisenä maana koko maailmassa.

Uusi pakkaus on todellakin tarkkaan mietitty. Litteä pullo on nopea jäähdyttää pakastimessa. Toisaalta pienempi ja litteämpi muovipullo on erällä kulkiessa kevyempi sekä muutoinkin kätevämpi kantaa mukana. Muotoilunsa puolesta pullo toimii loistavasti taskumatin tapaan ja sujahtaa helposti reppuun tai povariin. Muovipullo on myös turvallisempi, koska se ei mene niin helposti rikki. Uusiokäyttöisyys sellaisenaan on paljon parempi luonnolle kuin muovinkierrätys energiajätteeksi.
Coolpackin muotoilulla halutaan myös alleviivata, että juoma kannattaa nauttia jääkylmänä. Pakastetun juoman lakritsijuuren aromit ovat näin kuulemma parhaimmillaan. Valmistaja suositteleekin Jägermeisterin nauttimista suoraan pakastimesta otettuna eli tarjoilulämpötilaksi -18 -astetta. Pullo toimii tietysti siis kylmäakkuna jo ennen avaamistaankin.

Perinteisestä Jekkupullosta kerrotaan tarinaa, että lasipullon muoto ja paksuus ovat Jägermeisterin perustajan Curt Mastin valitsemat. Curt testasi saatavilla olevasta valikoimasta eri pulloja pudottamalla niitä lattialle. Valituksi tuli pullo, joka kesti parhaiten lattialle pudottamista. Tätä tarinaa vasten uusi Coolpack-muovipullo on rohkea, mutta perustajan mielipidettäkin kunnioittava valinta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti