maanantai 19. kesäkuuta 2017

NallipyssypaniikkiaEilen aamulla Tampereen Teiskossa koettiin surkuhupaisa näytelmä. Mies ampui pihallaan kolme laukausta huvikseen niin sanotulla starttipistoolilla (siis täysin vaarattomalla nallipyssyllä). Miehen kotitie sijaitsee harvaan asutulla alueella Kämmenniemen alueella. Lähimmät naapurit ovat muutaman sadan metrin päässä.

Laukausten jälkeen mies meni sisälle muihin puuhiin. Jossain vaiheessa hän nukahti. Puhelimen soitto herätti hänet. Puhelimessa oli poliisi, joka käskytti häntä tulemaan ulos. Kun mies tuli ulos, hän näki, että pihassa oli panssaroitu Pasi ja maastopukuihin sonnustautuneita poliiseja.

Hänet kuljetettiin Tampereen pääpoliisiasemalle kuulusteluihin. Starttipistooli jäi toistaiseksi poliisin haltuun. Poliisin mukaan miestä epäillään ampuma-aserikoksesta.


Lähde: https://www.aamulehti.fi/kotimaa/mies-ampui-syrjaisella-pihallaan-starttiaseella-herasi-paivaunilta-kun-poliisit-ilmestyivat-pihaan-panssariautolla-200216242/Tilanne on jo aikoja sitten riistäytynyt käsistä


Lähes päivittäin saa lukea uutisia vastaavista poliisioperaatioista, kuten kaatuneiden polkupyörien pamauksia selvitelleistä konepistoolein, luotiliivein ja kypärin varustautuneista poliiseista Loviisassa. Auton pakoputken paukkumiset aiheuttivat puolestaan lisää poliisitehtäviä mm. Kemiönsaarella, Pohjanmaalla ja Helsingissä.

Koska poliisi selvästi toiminnallaan kannustaa ilmoittamaan kaikista epämääräisistä pamauksista, lienee lainkuuliaisen kansalaisen suoranainen velvollisuus myös tehdä näin. Kannattaa siis kulkea jatkossakin korvat höröllään.

Ehkä rakennustyömaalta kuuluva pauke ei olekaan lähtöisin vasarasta tai naulaimesta. Kyseessä saattaa hyvinkin olla kilpailevien ammattiyhdistysjengien välinen tulitaistelu. Eikä metsästä kantautuva naputus ole mitenkään itsestään selvästi palokärjen aiheuttamaa, voihan siellä ihan hyvin olla menossa joukkotuhonta sarjatuliaseilla.

Muistakaa pysyä valppaina, parin kuukauden päästä alkaa taas pauke ja murhaaminen kosteikkojen liepeillä. Varminta vaan soittaa 112, ei se välttämättä sorsastuksesta johdu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti