perjantai 7. kesäkuuta 2013

Sloppy Joe ja pain à la viande


Sloppy Joe on perinteinen amerikkalainen hampurilaissämpylän väliin tehty pikaruoka. Kanadan puolella Quebecissä herkku tarjoillaan hodarisämpylän välissä nimellä pain à la viande (leipää lihalla / lihamureke). Sloppy sanana viittaa vetelään ja epäsiistiin. Ja toden totta, tämä herkku on huolimattomasti syötynä helposti rinnuksilla.

riistajauhelihaa
tomaattimurskaa
paprikaa
sipulia
kaurahiutaleita 
worcestershire-kastiketta
chiliä
valkosipulia
tabascoa
suolaa
pippuria

Ruskista kevyesti  ½ kg jauhelihaa, sipuli silputtuna ja paprika pienittynä. Lisää purkki tomaattimurskaa, kourallinen kaurahiutaleita ja loraus worcestershire-kastiketta. Maistele ja lisää maun mukaan chiliä, valkosipulia, tabascoa, suolaa ja pippuria. Anna muhia vartin verran ja tarjoa sämpylän välissä suolakurkkujen ja coleslaw –salaatin kanssa.


4 kommenttia:

  1. Nam! Vaikuttaa hyvältä ja helpolta tehdä, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, Sloppy Joe on kyllä mukavaa vaihtelua perushamppareille ja -hodareille. Nopeaa, helppoa ja hyvää.

    VastaaPoista
  3. Eilen kokeilin tätä ja hyvää oli :-) Täytettä jäi vielä jääkaappiin, joten taidan tänään lämmittää siitä vielä tulisemman version, lisäämällä tabascoa.

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla! Tuo täytekastike on sikäli monipuolista, että sen kanssa voi syödä myös pastaa, perunoita, riisiä... ja sitä voi laittaa tortillojen, tacojen, pitaleivän väliin ja pitsan päälle tai muokata siitä vaikka chili con carnea.

    VastaaPoista