maanantai 13. toukokuuta 2013

GrillisalaattiTänään syötiin nopeaa ja herkullista grillisalaattia. Parasta näissä grillisalaateissa on, että voit varioida reseptiä lähes loputtomiin kaapin sisällön ja mielitekojesi mukaa. Homma onnistuu aina, kunhan saatavilla on hyvää mureaa riistalihaa. Kaikki itse pyytämä käy hirvestä, kalaan ja sorsaan.

Tällä kertaa käytin valkohäntäpeuran fileetä, kesäkurpitsaa, sipulia, paprikaa, vihreitä papuja, porkkanalastuja ja kirsikkatomaatteja. Lisämakua saat juustoilla, pähkinöillä, sienillä, kaalilla, juureksilla… Tarvikkeet pilkotaan ja paistetaan nopeasti oliiviöljyssä pannulla joko liedellä tai grillissä. Homma on valmis muutamassa minuutissa. Kasvikset saavat jäädä al dente, eikä hyvä lihakaan liikoja paistamisia tarvitse.


Ropsauta mausteeksi suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä. Nosta lautaselle salaattipedin päälle. Aterian kruunaa raikas belgialainen olut. Yksinkertaista, mutta hyvää :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos maukkaasta vinkistä jälleen kerran!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiitos :) Oli kyllä varsin maistuvaa.

  VastaaPoista
 3. Riistaa minulla ei ole, kun en metsästä, mutta teenkin tuota naudanfileestä. Herkullisen näköinen annos.

  VastaaPoista
 4. Toki tuo naudanfileestä onnistuu hyvin, lihana voi käyttää vaikka (riista)makkaraa. Tärkeintä on, että olisi mureaa ja valmistuisi yhtä nopeasti kuin kasviksetkin. Raaka-aineita kannattaa tietysti porrastaa pannulle kypsymisjärjestyksessä.

  VastaaPoista
 5. Kiitti vinkistä. Tein tänään tätä tyttöystävälle fasaanista. Kehui kovin, saan kokata toistekin... 8D

  VastaaPoista
 6. Mikäs sen parempi, kun rillattua äijäruokaa josta tytötkin tykkää...

  VastaaPoista