torstai 28. kesäkuuta 2012

Peuraa ja päärynää


Nyt on hyvä aika käyttää pakastimen perille jääneitä paisteja uuden kauden alta pois. Tällä kertaa käytin peuranpaistia, mutta toki samoilla ohjeilla voit tehdä mureaa syötävää myös esimerkiksi lavasta tai niskasta. Lihaksi käy yhtä hyvin myös kauris, hirvi, poro, villisika…

riistalihaa (paisti)
kermaa
päärynöitä (myös säilykepäärynät käyvät)
tuorejuustoa (valkosipuli/yrtti/pippuri tms.)
mieleistäsi juustoa (esim. Aura- tai Mustapekkajuustoa)
voita
suolaa
pippuria

Leikkaa liha mieleisiksi pihveiksi tai viipaleiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja anna levähtää hetki. Kuori ja lohko päärynät, poista siemenet.

Lämmitä kasarissa muutama desi kermaa ja sulata joukkoon paketti tuorejuustoa ja toista mieleisestäsi pehmeää juustoa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa kermaa, juustoa tai vaikka pippuria.

Ruskista lihat voissa ja lado viipaleet uunipataan. Lisää joukkoon myös päärynälohkot (ja säilykepäärynöiden liemi) ja kermajuusto-seos. Anna kannellisen padan hautua 150-200 asteisessa uunissa vähintään pari tuntia. Tarjoile perunoiden, pastan tai riisin kera.

2 kommenttia:

  1. Kyllä vaan hyvää tulee. Laitoin pataan pehmeitäjuustoja mitä jääkaapista löytyi (näin joulun jälkeen) ja kerman jätin yhteen purkkiin (tämänkin näin joulun jälkeen) ja lisäsin vettä sen verran että koko komeus peittyi.

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla. Yksinkertainen ohje, mutta onnistunut ainakin itselläni joka kerta :)

    VastaaPoista