maanantai 31. lokakuuta 2011

Halloweenyön mörkö, eli kapitaalipukin erehdys


Halloween-terveiset lähtivät 29.10. klo 18:36 Nokian pimenevässä kauhujen yössä kulmakunnan valtapukille. 

"Että, kyllähän noita sais, kun joutais vain kyttään..."  :)

3 kommenttia:

 1. En peuroista ihan hirveästi tiedä, mutta olen ollut siinä uskossa, että kapitaalipukki olisi hieman isompikokoinen eläin. Toki kuva voi valehdella, ja ruho voi olla suurempi kuin perussarvet antavat viitettä. Komea peura muuten. Tuollainen peura voisi olla 3,5-vuotias. Eläimen ruhopaino kiinnostaisi-melkein kuitenkin näyttää, että hyvä jos 65 kiloa saavuttaa eli kyseessä hieman keskinkertaista kookkaampi kapiteelipukiksi parin vuoden kuluttua tulossa oleva kruunupää.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut!
  Komee on, kateeks käy, kun ite olen saanut nurin vain sarvettomia....
  Pasi

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteista :)

  Totta on, että Laukon metsissä laukkaa muitakin isoja pukkeja. Riistakameran mukaan siellä vierailee kymppipiikkinenkin tämän tästä. Kyseinen pukki oli kuitenkin harvinaisen isokokoinen siis ruholtaan, ei ollut mahdollista laittaa sitä puntariin, mutta kahdella miehellä oli melkoisen hikinen urakka sen vetämisessä metsästä tielle. Sarvet myös pitkät ja paksut, eli hyvin muodostunut kasipiikkinen.

  Itseäni huomattavasti kokeneempi jahtivouti arveli niitä jopa pronssisarviksi. Se selvinnee aikanaan. Mene ja tiedä millainen pellonkulma tällä pukilla oli reviirinään, mutta sallittanee tässä ”valtapukki” –nimitys vaikka sitten ihan peuran kunniaksi. Itsellänihän siihen ei olut mitään muuta ansiota, kuin hyvä säkä ja riittävät istumalihakset…

  VastaaPoista