sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Riistainen munakasrulla



Munakasrulla on erinomainen lounas. Se on kevyttä ja raikasta, mutta sisältää paljon proteiinia, eli on täyttävää. Täytteessä voi käyttää niin riistajauhelihaa, kuin riistapalvia/paistia tai vaikkapa riistamakkaraa. Sisältöä ja makuja voi varioida mielensä mukaan kuin pitsatäytteitä.

Vatkaa 6 kananmunaa, ½ litraa maitoa, 1 dl vehnäjauhoja kevyesti sekaisin ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos leivinpaperille uunipellille, paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille, irrota päällimmäinen paperi ja anna jäähtyä.

Ohenna 250 g tuorejuustoa (esim. yrtti) kermalla ja levitä se jäähtyneen munakkaan päälle. Paista 450 g riistajauhelihaa, lisää joukkoon paseerattua tomaattia, yrttejä, suolaa ja pippuria. Levitä lihat munakkaalle. Lisää vielä salotti- tai punasipulisipulisilppua, tomaatin ja paprikan paloja, rucola-salaattia sekä yrttejä.

Kääri munakas tiukalle rullalle, laita jääkaappiin vähintään tunniksi jäähtymään, leikkaa paloiksi ja tarjoile salaattipedillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti