maanantai 2. elokuuta 2010

Kermainen riistakeittoUusi metsästyskausi alkaa muutaman päivän päästä. Nyt on korkea aika tehdä pakastimen perälle tilaa ja valmistaa viimekauden saalis parempiin suihin. Tämä riistakeitto ohje on paitsi erittäin herkullinen, niin sen voi valmistaa mistä lihasta tahansa (linnut, hirvi, villisika, peura…), mukaan lukien jauhelihat, palvit ja makkarat.

Keitto on myös erittäin helppo ja nopea valmistaa, vaikka nuotiotulilla kokaten. Eikä ole yhtään hullumpi idea ottaa sitä termospullossa mukaan passiin, paljon parempi vaihtoehto, kuin iän ikuinen kahvi, voileivät ja makkaranpätkä.

Mikään alla olevista aineista ei ole kriittinen, lihaa lukuun ottamatta, joten voit huoletti säveltää ohjetta tarvikkeiden ja fiiliksen mukaan:

lihaa (paloina, jauhelihana, palvina tai makkarana)
sipulia
paprikaa
perunaa
maissia
varsiselleriä
voita
vehnäjauhoja
maitoa (kermaa, myös maitojauhe tai riistaliemi)
suolaa ja pippuria

Kuutioi vihannekset suuhun sopiviksi. Kuullota kattilassa kouralliset sipulia ja varsiselleriä, sekä kaksi kourallista paprikaa. Jatka kypsennystä 3-4 minuuttia, kunnes vihannekset pehmenevät hiukan. Lisää puolikourallista jauhoja ja sekoita. Lisää maitoa (ja kermaa) pienenä norona, niin että kasvikset peittyvät kunnolla, koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetken. Lisää kouralliset perunaa ja maissia, sekä kypsennetyt riistalihat. Lisää nestettä sopivasti ja keitä vielä 20 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Koristele annos krutongeilla ja yrteillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti